ganzen

Biografie

Gillian Gallandat Huet (1957) groeide op in een creatief gezin met verschillende buitenlandse wortels, Frans, Schots, Australisch en Russisch. Ze voelt dat haar internationale oriëntatie en interesse in andere culturen haar geholpen hebben in haar persoonlijke ontwikkeling.

Gillians fascinatie voor de natuur komt van haar Australische moeder, die haar de liefde voor haar medemens en de taal van de dieren geleerd heeft.
Haar naturalistische en realistische stijl is bezield en het is door haar kunst dat Gillian ernaar streeft om de relatie tussen mensen onderling en tussen de mens en de natuur opnieuw inniger te maken.

“Mijn werk symboliseert veelal de natuur en kan helpen om het contact met onze wortels te verdiepen. De natuur heeft een heilzame energie. Nu wij leven in een drukke, digitale tijd, kan het verrijkend zijn om meer in contact te komen met de natuur in ons leven. Zo voelen we als het ware onze wortels in de aarde en kunnen we uitreiken naar de kosmos”.

De door haar in opdracht geboetseerde portretten vertonen karakter en bezieling.

In Nederland, België en Frankrijk heeft zij geëxposeerd. In 2012 is Gillian geselecteerd om een masterclass van the Society of Portrait Sculptors te Londen te volgen.

In de zomer van 2016 heeft zij zich bijgeschoold aan de Florence Academy of Art in Italië.

Haar beelden bevinden zich in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Australië en Amerika.

Aan het boetseren